Single Sign-On

Single sign-on is een authenticatiesysteem dat gebruikers in staat stelt om in te loggen op verschillende software binnen een netwerk met dezelfde credentials.
BIMcollab ondersteunt Single sign-on met Azure Active Directory.

Om Single sign-on voor je space te kunnen configureren, heb je de volgende items nodig:
  1. Een BIMcollab Ultimate abonnement
  2. Administratieve rechten in BIMcollab Nexus
  3. Een Azure Active Directory abonnement
  4. Alle gebruikers die verbinding maken met de space vanuit BIMcollab Zoom of de BCF Managers, moeten de laatste versies geïnstalleerd hebben (ten minste 5.3.29 voor BIMcollab Zoom, 5.6.49 voor BCF Managers)
    Oudere versies ondersteunen deze manier van identificatie nog niet
Voordat je Single sign-on inschakelt, moet je er rekening mee houden dat alleen de meest recente versies van BIMcollab Zoom en de BCF Managers deze manier van identificatie ondersteunen. Je zult niet in staat zijn om verbinding te maken met een project op BIMcollab Nexus vanuit oudere versies wanneer Single sign-on is ingeschakeld voor de space.
Wij raden aan te wachten met het inschakelen van deze functie totdat alle verbonden applicaties die door je gebruikers worden gebruikt zijn bijgewerkt.

Single sign-on configureren als beheerder

1. Ga naar het Administratie dashboard door te klikken op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek

2. Op het tabblad 'Abonnement', klik op 'Space instellingen'
  3. Klik op ‘Configuratie toevoegen' in de Single sign-on sectie

4. Ga naar het Azure Portaal, en voeg BIMcollab toe als een Ultimate toepassing, zoals beschreven in het Microsoft Help Center
  5. Wijs gebruikers die toegang moeten hebben tot de BIMcollab space toe aan de applicatie
  6. Ga naar de sectie Beheer op de toepassingsintegratiepagina en selecteer 'Single sign-on'
    Voor meer informatie over het configureren van de integratie in het Azure Portaal, bezoek het Microsoft Help Center
    (In deze gids wordt Azure AD SAML Toolkit als voorbeeld gebruikt. In plaats van de Reply- en Sign-on URL in te vullen die in dat artikel worden genoemd, gebruik de waarden zoals hieronder beschreven)
  7. Kies op de pagina ‘Een Single Sign-on methode selecteren' de optie 'SAML'
  8. Klik op het potloodicoon voor Basic SAML Configuration om de instellingen te bewerken

9. Kopieer in BIMcollab Nexus de Identifier, Reply URL en Sign-on URL uit het configuratievenster

10. Plak de waarden in de overeenkomstige velden in de Azure Single sign-on setup wizard
  11. In stap 3 van de Azure setup wizard, download het certificaat (Base64), en sla het op je computer op

12. In stap 4 van de Azure setup wizard, kopieer de Login URL

13. Plak de Login URL in het BIMcollab configuratievenster
  14. Open het gedownloade certificaat en plak de tekst in het BIMcollab configuratievenster. In sommige browsers is het ook mogelijk om het certificaat rechtstreeks in het configuratievenster te slepen.

15. Klik op 'Test' om te controleren of het inloggen werkt. Er wordt een nieuw tabblad geopend in de browser waarin je kunt inloggen met een Active Directory account
  16. Een succesvolle login brengt je terug naar de BIMcollab pagina waar je een melding krijgt dat de testverbinding succesvol is
  17. Klik op 'Inschakelen' om Single sign-on in te schakelen voor alle gebruikers in de BIMcollab space

Zodra Single sign-on is ingeschakeld, zullen alle gebruikers moeten inloggen in de space met hun Active Directory account. Zorg ervoor dat alle gebruikers die deel uitmaken van je space, ook deel uitmaken van je Active Directory, en de rechten hebben om in te loggen op BIMcollab. Gebruikers die geen deel uitmaken van je bedrijf kunnen aan je Azure account worden toegevoegd als gastgebruikers.

Inloggen in BIMcollab als gebruiker met Single sign-on

Wanneer Single sign-on is ingeschakeld voor de space waar je deel van uitmaakt, zal je in deze gevallen gevraagd worden om in te loggen met je Active Directory gegevens:
  1. Bij het inloggen in de space in de browser
  2. Bij het verbinden met een project in de space vanuit BIMcollab Zoom
  3. Bij het verbinden met een project in de space vanuit een BCF Manager
Alleen de meest recente versies van BIMcollab Zoom en de BCF Managers ondersteunen deze manier van identificatie (ten minste 5.3.29 voor BIMcollab Zoom, 5.6.49 voor BCF Managers). Je zult niet in staat zijn om verbinding te maken met een project op BIMcollab Nexus vanuit oudere versies wanneer Single sign-on is ingeschakeld voor de space.